HVAD ER VANDELKURSUS?

Kan du lide at træne med din hund? Kan du lide at træne meget med din hund? Vil du gerne have fremgang i træningen og konkurrencer? Kan du lide at være sammen med mange andre hundefolk?

Så er Vandelkursus noget for dig!

Kurset er for aktive hundeførere fra DcH (også gerne med familie) fra hele landet, som gerne vil have hjælp til at få løst evt. problemer med træningen og til at komme videre med de forskellige øvelser. Der er også hjælp at hente til mindre adfærdsproblemer, men hovedvægten lægges på øvelserne i DcH’s programmer.

Der trænes hver dag i ugen fra søndag til fredag, formiddag og eftermiddag under ledelse af en af Vandelkursets dygtige instruktører.

Det væsentlige på Vandelkurset er træningen, som hele kurset er bygget op omkring. Instruktørerne er alle engagerede og rutinerede, og de vil gøre hvad der er muligt for at forbedre dine og din hunds præstationer i løbet af ugen. For at du kan få det maksimale ud af kurset, er det vigtigt, at du møder velforberedt med din hund trænet og i god form.

Instruktørerne er ligesom arrangørerne ulønnede frivillige, der har valgt at bruge en uge af deres sommerferie på at træne og motivere DIG og DIN HUND!

Det sociale sammenhold og hygge både på holdet og udenfor træningstiden betyder også rigtig meget for kursisternes oplevelse af ugen. De fleste aftener er der derfor arrangeret en eller anden form for aktivitet. Det er frivilligt, om man vil deltage eller ikke, undtagen søndag aften, hvor der er et ryst-sammen arrangement for holdene, som vi opfordrer alle til at deltage i.

Egnen omkring Vandel er rig på spændende arealer og det er lykkedes for Vandelkurset at få adgang til mange forskellige områder. Der er forskellige skov- og brak-områder, boldbaner til lydighed samt masser af marker med slået græs til spor.

Siden 1964 har der været afholdt Vandelkursus med enkelte afbrydelser. I 2008 startede den nuværende gruppe arrangører kurset igen efter en pause på 3 år. Kurset afholdes i den lille by Vandel (deraf navnet!), som ligger i det midtjyske område. I Vandel ligger Vandel Efterskole (tidligere Vandel Ungdomsskole), som er kursets midtpunkt.

Kurset er altid blevet afholdt i privat regi af forskellige grupper af ildsjæle fra DcH.

Kurset er ikke en forretning med et stort overskud til arrangørerne, det er blot målet, at det hele skal kunne løbe rundt.

Deltagerbetalingen og overskuddet i Biksen går til at betale for opholdet på Vandel Efterskole, til gaver til lodsejerne og kørepenge og gaver til instruktørerne, samt til at dække arrangørgruppens udgifter til forarbejdet.

Opholdet på Vandel Efterskole foregår på højskolemaner, dvs. at du rydder op efter dig selv, sætter din stol op, når du har spist og bærer tallerkener m.m. op til en køkkenvogn. Vi er sammen hele ugen fra morgen til aften og for at få tingene til at glide glat er det vigtigt, at deltage i fællesskabet. Hvert hold får tildelt et par mindre opgaver i løbet af ugen, som er med til at få kurset til at fungere.