B-KLASSEN - Sidse Nielsen

En træningskammerat udtaler: 

Sidse har rigtig mange super gode kvaliteter og forcer. Jeg vil starte med at fremhæve hendes store kendskab til hunderacer, hendes evne til at læse hund/fører, hendes store evne til at bygge øvelserne super simple op og så hendes gejst og positive måde at træne på.

Jeg har adskillige gange været med Sidse på kursus, både i DcH regi og IPO regi og hver gang er jeg blevet imponeret over den måde hun ”tænker ud af boksen på” i forhold til de udfordringer hun står over for. Heldigvis, er hun ikke bundet af et fast koncept og derfor kan hendes løsninger være meget forskellige, netop fordi hun læser hund/fører.

Sidse gør aldrig øvelserne sværere end de er, tvært imod bygger hun øvelserne op så de er helt logiske og enkle. 

Ros og begejstring over vel udførte øvelser. Små træningspas med mange gentagelser. Hellere 10 min i fuld damp fra både hund og fører, end 30 min hvor begge daler i drift og engagement.

Sidse brænder helt sikkert for lydigheden og forstår helt sikkert at gøre den sjov for både hund og fører, men hun er sandelig også en god sparringspartner på sporet. Hun er super dygtig til at indlære hundene spor – forståelse for spor, samt spordrift.

Selvom Sidse selv til daglig træner IPO, har min mand, der er E hundefører, haft glæde af Sidse’s råd og vejledning, specielt med hensyn til dirregering i bla. eftersøgning, samt lydighed og apport, hvilket også visser hvor bred en palet hun spreder sig over.

Når man træner med Sidse er der stort set ingen grå zoner, det er helt sort/hvidt, hvilket er med til at gøre det meget lettere for hunden at forstå de enkelte øvelser.

Pernille Øllgaard Kristensen

Skriv en tekst her

Navn

Sidse Nielsen

Lokalforening

 

Instruktør uddannelse i DcH

Nej

Evt. instruktør uddannelse udenfor DcH

Nej

Anden relevant uddannelse

 

Kredsinstruktør ja/nej

Nej

Hvor mange år har du været træner i DcH?

2 år

Hvilke hold har du / har du haft i lokalforeningen?

C og B

Hvor mange år har du undervist uden for din egen lokalforening?

6 år

Hvilke typer kurser har du afholdt?

Lydighedskurser og samarbejde mellem hund og fører kurser.

Hvor har du undervist?

Schæferhundeklubben samt private kurser

Hvad er dine interesser som instruktør?

Alt hundearbejde, men særligt lydigheden

Hvad er dine mål som instruktør?

Mit mål er at give hundefører nogle redskaber, som er tilpasset den enkelte hundefører og hund.

Egen hund nuværende

Jenos Xika 3 år og El-Muggi Dorus Canis 1 år.

Race, klasse, andet relevant

Begge er af racen malinois og skal bruges til IPO. Jenos Xika har en IPO2. El-Muggi Dorus Canis er godt i gang med sin uddannelse.

Hvor mange egne hunde har du trænet

Har trænet 1 hund i DcH. En rottweiler, som desværre ikke blev så gammel pga. gigt. Nåede desværre kun at blive B-hund i DcH.
Skiftede herefter til IPO. Har haft en del hvalpe/hunde de sidste 5 år, som er blevet aflivet i en ung alder, pga. sygdom.

Resultater med egne hunde

B hund i DcH
IPO2 med Jenos Xika

Andre kommentarer

Det meste af min fritid bruges på hund. Træning af egne hunde og hjælpe andre hundefører. Lydighed har altid været en kæmpe interesse for mig og jeg elsker at arbejde med de små detaljer. Udstråling, arbejdsiver og teamwork, er for mig absolut vigtigt, når vi træner lydighed.
På sporet tilstræber jeg at hunden lærer at søge roligt og koncentreret og uden stress.
Jeg bruger positive og til tider lidt kreative metoder ;-)
Som instruktør, er det vigtigt ikke kun at se hunden, men også føreren og samspillet herimellem. Ingen hunde er ens og heller ikke førere. Derfor er det vigtigt for mig, at de redskaber som folk får, skal være tilpasset den enkelte hund og fører.
Det er mit 2. år som instruktør på Vandel og jeg glæder mig ENORMT meget.